trešdiena, 2014. gada 4. jūnijs

    Medus masāža + ietīšana ir viens no populārākajiem un efektīgākajiem masāžas veidiem, kuru jau gadu simtiem ilgi izmanto veselības stiprināšanai, un tā lieliski paaugstina organisma tonusu. Medus ir saules smarža, kas no ziediem saglabāta bišu kārēs, medus satur daudz vitamīnu, kuri baro ādu, padarot to samtainu un maigu, kā arī dziļi baro dziļākos audus, dodot ķermenim enerģiju.
Medus vienlaicīgi baro organismu, dodot tam vitamīnus, kā arī palīdz straujāk izvadīt toksīnus no organisma. Šī masāža uzlabo asinsriti gan ādā, gan dziļākos slāņos, relaksē muskuļus. Medus masāža iedarbojas kā lieliska relaksējoša un atjaunojoša procedūra, kas ir ļoti vērtīga ādai.
Medum piemīt arī sildoša, antiseptiska un ādu mīkstinoša iedarbība. Šis masāžas veids attīra ādas virskārtu, novērš zemādas sabiezējumus, padarot ādu elastīgāku un dodot tai iespēju vieglāk elpot un uzņemt medū esošos vitamīnus, kā arī izteikti uzlabo asinsriti un limfas plūsmu.
Medus masāža īpaši tiek ieteikta locītavu slimību, vielmaiņas, imunitātes traucējumu gadījumā, kā arī celulīta gadījumā, jo aktivizē visu ķermeni kopumā un palīdz tam vieglāk pašatjaunoties.
Medus masāža ir viena no vērtīgākajām masāžām, lai atbrīvotos no celulīta. Šī masāža lieliski attīra un atjauno ādu, palīdz novērst celulītu, kā arī ir noderīga figūras koriģēšanai.
Medus masāža, kura var sniegt mainīgas izjūtas – gan patīkamas, gan mazāk patīkamas. Iesākumā tiek viegli iemasēts medus, pēc tam ar viegli pliķējošām kustībām un vēlāk jau plaukstas stingri pielīmējot pie ķermeņa un strauji atraujot tiek veikta masāža. Šāda procedūra notiek tik ilgi, kamēr āda ir medu gandrīz uzsūkusi.

*Medus masāža īpaši tiek ieteikta locītavu slimību, vielmaiņas, imunitātes traucējumu gadījumā, kā arī celulīta gadījumā, jo aktivizē visu ķermeni kopumā un palīdz tam vieglāk pašatjaunoties.

*Masāža nav vēlama nopietnu sirds slimību, paplašinātu vēnu, akūtu iekaisumu, audzēju un atsevišķu traumu gadījumā. Sevišķi vajadzētu uzmanīties cilvēkiem, kuriem ir alerģija pret jebkuru no bišu valsts produktiem!

Vēl efektīgāka medus masāža kļūst pēc iztvaicēšanās pirtī, jo tās laikā atverās poras, āda sāk jau pielāgoties un medus var iedarboties vēl dziļāk.
Pēc masāžas vēlams izdzert 1,5 – 2l ūdens vai zāļu tējas – tas pastiprina masāžas iedarbību un palīdz vēl vairāk uzlabot organisma stāvokli.
Pavisam kopā medus masāža sastāv no 10 – 15 seansiem, kuru skaits atkarīgs no mērķa – no tā cik izteikts celulīts, kurš jānovērš, vai arī masāža veicama vienkārši ādas pievilkšanai un tonusa paaugstināšanai. Medus masāžu problēmzonām kategoriski nedrīkst veikt katru dienu, bet tā veicama tikai katru otro dienu (nedrīkst izlaist arī vairāk kā 2 dienas starpā, jo tad zūd efektivitāte), jo tā spēcīgi trennē muskuļus, tai skaitā arī sirdi un var organismam rasties pārslodze.