otrdiena, 2014. gada 3. jūnijs



Šokolādes masāža + ietīšana ir viena no ”garšīgākajām” masāžām.
Šajā aktīvajā vidē arvien vairāk un izteiktāka rodas vēlme atrast jaunus veidus kā atbrīvoties no ikdienas sīkumiem, nebeidzamajiem stresiem un muskuļu saspringuma. Viens no mūsdienu iecienītākajiem relaksēšanās veidiem ir šokolādes masāža. Šī masāža var būt gan kā ”garšīgs” dienas noslēgums, kas uzlabo garastāvokli, gan arī kā labākā dāvana kādam, kuru vēlamies iepriecināt.
Šokolādes smarža arvien skaļāk piesaka savu vietu kosmētisko procedūru klāstā, jo neskatoties uz to, ka ir diezgan liela izvēle kosmētiskajās procedūrās no šokolādes – šokolādes ietīšana, šokolādes masāža, šokolādes maskas, ir arī diezgan liela izvēle kosmētisko līdzekļu klāstā, kas pierāda, ka šī ir viena no mūsdienu pieprasītākajām relaksācijas metodēm. Visiem jau ir zināms, ka ne tikai šokolādes garša, bet arī tās smarža lieliski uzlabo garastāvokli, relaksē, pazemina aizkaitināmību, atbrīvo prātu, atjauno emocionālo līdzsvaru, nomierina. Šokolādes masāža dod iekšējās harmonijas un komforta sajūtu.
Par cik šokolādes masāža tiek veikta ar kakao pulveri, kas ir sajaukts ar mandeļu vai aprikožu eļļiņu, tad tas veic maigu ādas skrubēšanu, padarot to maigu, izlīdzina sīkās krunciņas. Tāpat kā medus masāža, arī šokolādes masāža baro ādu ar dažādiem vitamīniem un mikroelementiem. B grupas, kā arī A, E, K, kas uzlabo arī vielmaiņu. Šokolādes masāža ādu atsvaidzina, mitrina, attīra un tonizē. Šīs masāžas kustības pārsvarā ir relaksējošas un mierīgas, tāpēc īpaša uzmanība tiek pievērsta atsevišķiem ķermeņa punktiem, kuros nereti uzkrājas enerģija, bet to atbrīvojot tiek nomierināta nervu sistēma.
Šokolādes masāža mitrina ādu, to padarot gludāku, elastīgāku un samtaināku. Šī masāža arī attīra ādu un piešķir tai maigu un līdzenu bronzas nokrāsu. Šokolādes masāža var novērst arī pinnes un pigmenta plankumus.  Šokolādes masāža veicina endorfīna jeb laimes hormona izstrādāšanos, kas galvenokārt atbrīvo no negatīvām emocijām, novērš sāpes, atbrīvo no psiholoģiskā un fiziskā noguruma. Šokolādes masāža vienlaicīgi relaksē, kā arī uzmundrina.